Автор: Стојан Стојков Категорија: критика
ГЛУК ВО ФАНТАЗИЈАТА НА ДВА ПРЕКРАСНИ АНСАМБЛА
музика

Периодика: Дневник Датум: 12.09.1998

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
„ОРФЕЈ“ ПО 35 ГОДИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ВОЕДНАЧЕНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВНИМАТЕЛНО ИЗБРАНА ПРОГРАМА

Периодика: Вечер Датум: 05.11.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МЛАДИ КОИ ВЕТУВААТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1977

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ТАЛЕНТИРАНИ МЛАДИ РЕПРОДУКТИВЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ОРФЕЈ“ – НОВА ДИМЕНЗИЈА НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИОТ „ОРФЕЈ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1970

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОЛЕКТИВЕН УМЕТНИЧКИ ОБРЕД

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.09.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОШНЕ КОРИСНА ИНИЦИЈАТИВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕДНО ЧУДЕСНО ЗАПОЗНАВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1961

Автор: Д.Д. Категорија: критика
УСПЕШНА КОНЦЕРТНА ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА „ОРФЕЈ“ ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1960

Автор: Р. Куз. Категорија: критика
ЕДНА ВЕЧЕР СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1960

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ПОПУЛАРНИ ОПЕРСКИ АРИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1957