Автор: Ивона Саздовска Категорија: критика
СЕДУМ МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ НАДЕЖИ
Концертот со Македонската филхармонија - прв чекор кон успехот

Периодика: Утрински весник Датум: 07.06.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАД УМЕТНИК КОЈ БРГУ ГИ ИСКАЧУВА СКАЛИЛАТА НА УСПЕХОТ
Кристијан Каровски, пијанист

Периодика: Утрински весник Датум: 12.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОСВЕТЕН НА МЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКИТЕ МУЗИЧКИ НАДЕЖИ СОБРАА ЕДНО ЧУДО НАГРАДИ
меѓународни музички конкурси

Периодика: Дневник Датум: 20.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ДОСТОЈНИ МУЗИЧКИ АМБАСАДОРИ
кон настапите на детскиот хор „пиколо“ и завршниот концерт на учесниците на меѓународниот семинар по пијано, охридско лето 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1998