Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ
Љубомир Бранѓолица „музика - 50 години со вас“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.2000

Автор: О. Спиркоска Категорија: Осврт
ВЕЛИКАН НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.06.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ЗАБАВНАТА МУЗИКА ТРЕБА ДА РЕЛАКСИРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.11.1976