Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
БРУНО СЕБАСТИЈАН-ПЕЈАЧ СО ПРОВЕРЕНИ КВАЛИТЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДОЖИВЕАНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ТОСКА“ СО ГОСТИ ОД БАЉШОЈ ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.02.1968

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРАТА „ДОН КАРЛОС“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АИДА НА ГАЛИНА ВИШЊЕВСКАЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛАНШ ТЕБОМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1960

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“ ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ОСИЕЧКИОТ ТЕНОР СЕРГЕЈ ФОРЕТИЌ ВО „ТОСКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1957

Автор: В .А. Категорија: критика
АНДРЕЈ ХИОЛСКИ ВО „ТРУБАДУР“

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УШТЕ ЕДНО ГОСТУВАЊЕ НА НИКОЛА НИКОЛОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ОПЕРАТА ” ПРОДАДЕНА НЕВЕСТА” ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1956