Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
СИЛНО И ПРОФЕСИОНАЛНО
за гостувањето на руските играчи наталија лидовскаја, владимир кирилов и олег кажанов

Периодика: Вечер Датум: 11.12.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕКРУПЕН ЗАФАТ
кон изведбата на „корсар“ во балетот на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОМИНАЦИЈА НА ЛИРСКИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ
„Корсар“ - продукција Балетот на МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.02.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
кон настапот на александра мијалкова и билјана пашариковска-каленикова во „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.12.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И РАЗИГРАНО
кон свеченото отворање на „охридско лето“ и претставата „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО БАЛЕТСКО ДЕЛО
кон премиерната изведба на балетската претстава „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.06.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО И ОСМИСЛЕНО
кон свечениот концерт по повод 50 годишниот јубилеј на МБУЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.1995