Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЛАБОКО ДОЖИВУВАЊЕ
ИНТЕРФЕСТ: КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН ОБИД ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА
за концертот на камерниот оркестар на Македонската филхармонија, солист виолинистката од Грузија, Марине Јашвили

Периодика: Вечер Датум: 04.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕИЗБАЛАНСИРАНИ РЕЗУЛТАТИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ТРИОТО СИМОНУТИ ВО САЛОНОТ 19,19

Периодика: Вечер Датум: 13.12.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ-ШТО И ДО КАДЕ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНОТО ДУО: ВАЛТЕР ДЕШПАЉ-ВИОЛОНЧЕЛО И ИШТВАН РЕМЕР-ГИТАРА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СУГЕСТИВНОСТ ВО ИЗРАЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1987

Автор: Н.Н. Категорија: критика
УБАВ ГЕСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВЕ ПРИВЛЕЧНИ МУЗИЧКИ СРЕДБИ
за рециталите на кларинетистот борис танасков и на виолинското дуо гаврислка - братоев

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СОДРЖАЈНА КОНЦЕРТНА СЕДМИЦА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1980

Автор: Димитрија Бужаровски Категорија: критика
РАЗНОВИДНИ ОСТВАРУВАЊА

Периодика: Вечер Датум: 02.11.1973