Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФИДАНКА НА СЛАВНАТА БУКУРЕШТАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА
камерен ансамбл „георге енеску“

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ ИЗВЕДУВАЧИ
кон концертот на камерниот оркестар „георге енеску“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1996

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИВЛЕЧНА СИМФОНИСКА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1980