Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЛУДАЧКИ ДОБРА ИЗВЕДБА НА ЛУТОСЛАВСКИ
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.2010

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА
за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Периодика: Дневник Датум: 09.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА УБАВИНАТА ШТО БУДИ ВОСХИТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1999

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
НА ВИСТИНСКИ НАЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.1987

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
КОН ПОВИСОКИ КРЕАТИВНИ БАРАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ЦВРСТА РАКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕНЗИБИЛНО ДИРИГЕНТСКО АНГАЖИРАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА НА ВИСОКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1980

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: критика
И ПРАИЗВЕДБИ И ПОЗНАТИ ДЕЛА

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТИ УСЛОВЕНИ ОД ВОНУМЕТНИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
БЕЛЕГ-ПЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНА УМЕТНИЧКА ВРЕДНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДБИ ШТО БАРААТ СОЗРЕВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО НИЗА ВРЕДНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.04.1973