Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ВЕРНИКОВ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО СОЛИСТИТЕ ВЕРНИКОВ И БЕЛОДИ

Периодика: Дневник Датум: 17.04.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОДЛИЧЕН КОНЦЕРТ
настап на македонската филхармонија на одворањето на охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на македонската филхармонија „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФИДАНКА НА СЛАВНАТА БУКУРЕШТАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА
камерен ансамбл „георге енеску“

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ ИЗВЕДУВАЧИ
кон концертот на камерниот оркестар „георге енеску“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕТЛИ ВИЗИИ
кон настапот на младинскиот камерен оркестар на МММ, „охридско лето 85“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ТОПЛИТЕ ОКЕАНСКИ ВЕТРОВИ
диригентот сајмон романос со македонската филхармонија и камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 12.03.1992

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГРУБО… НЕПРЕЦИЗНО… НЕКУЛТИВИРАНО…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА В. ГРОТ, СОЛИСТ АЛЕКСАНДАР АЈЗЕНБЕРГ - ВИОЛИНА

Периодика: Вечер Датум: 05.03.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БРАМСОВА ВЕЧЕР
ТРИО ДЕШПАЉ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.01.1989

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
СЕРИОЗЕН ПРИСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПРОТИВНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Вечер Датум: 19.11.1981

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ДА НЕ БЕА ДЕШПАЉОВЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.1981

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НА ТРАДИЦИОНАЛНОТО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1974