Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРАВО ЗА ВИОЛИНИСТОТ БРАВО ЗА ДИРИГЕНТОТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
УСПЕХ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА САРАЕВСКАТА ЗИМА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАКСИМ ФЕДОТОВ-ПАГАНИНИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ
Поимањето на убавината низ музиката

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АПЛАУЗИ И КРЕАТИВЕН ВОЗНЕС
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОД БРАВУРОЗНАТА ДИРИГЕНТСКА ПАЛКА НА ШЕФОТ
концерт на филхармонијата

Периодика: Дневник Датум: 16.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ХРАБРО ОТВОРАЊЕ НА МУЗИЧКИТЕ ПОРТИ
кон концертот на македонската филхармонија на отворање на сезоната

Периодика: Утрински весник Датум: 13.10.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЖЕШТЕНИ ИСПОЛНУВАЧКИ НАБОИ
за концертот на македонската филхармонија со солистот илја груберт и дирегентот еемил табаков

Периодика: Вечер Датум: 12.10.1994

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЛАБОКО ДОЖИВУВАЊЕ
ИНТЕРФЕСТ: КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОЌТА БЕШЕ ТИВКА И ТОПЛА!
за концертот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон од израел, солист леонид пејсаков, виолинист

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ ИСПОЛНУВАЧКИ ТЕНЗИИ

Периодика: Вечер Датум: 12.02.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКИ КОНЦЕРТ
за концертот на македонската филхармонија, солисти м. јашвили виолина и с. димов кларинет, диригент волфганг грот

Периодика: Вечер Датум: 13.03.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РЕТКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ.
кон конџњетот на македонската филхармонија, солисти: марине јашвили - виолина и стојан димов - кларинет, диригент Волфганг грот

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗЛАТОУСТА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНИ УМЕТНИЧКИ ПЕРСПЕКТИВИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВИОЛЕТА СМАИЛОВИЌ, ВИОЛИНА, ДИРИГЕНТ АНГЕЛ ШУРЕВ

Периодика: Вечер Датум: 24.04.1989