Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРИУМФ НА РУСКАТА ВИОЛИНИСТКА
кон концертот на македонската филхармонија со руската виолинистка јулија краско и австрискиот диригент волфганг херер

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕНЗИБИЛНО … СВЕЧЕНО!
за првиот концерт на македонската филхармонија сезонава

Периодика: Вечер Датум: 01.10.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АНГАЖИРАНО МУЗИЦИРАЊЕ
ШУРЕВ И КОЛУНЏИЈА СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.04.1988

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ HA ФИЛХАРМОНИЈАТА ПОД ДИРИГЕНСТВО HA T. СКАЛОВСКИ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.11.1962