Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СЛОБОДЕН И ЕНЕРГИЧЕН ПИЈАНИЗАМ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.02.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВО ПОТРАГА ПО ИСПОЛНУВАЧКИ ИДЕНТИТЕТ
ЗА ПИЈАНИЗМОТ НА МАРИЈА СТРЕЗОВА

Периодика: Вечер Датум: 23.02.1990

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
КОХЕРЕНТНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„СВЕТА СОФИЈА“ – ШТО Е ТОА?

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.1969

Автор: Мирјана Миљовска Категорија: критика
КОЈ И ШТО ЗА СОВРЕМЕНАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1961