Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ПИЈАНИСТИЧКАТА МЛАДОСТ
Кон концертот на победниците на пијано натпреварот Интерфест 2005-Битола, со Македонската филхармонија, диригент, Антон Нанут

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНСПИРИРАНИ И ВОЗБУДЛИВИ СРЕДБИ СО НОВАТА ПУБЛИКА
По концертите на Македонската филхармонија во Белград и во Нови Сад

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.2005

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОДЛИЧНА ДИРИГЕНТСКА ПОСТАПКА
ЗА НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ, СОЛИСТКА ЏЕЈН КУП-ПИЈАНО

Периодика: Вечер Датум: 21.12.1987

Автор: Гордана Бачоска Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНО ИЗРАЗЕН ИНТЕНЗИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 17.06.1972