Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ОРКЕСТАРОТ ВИВА МУЗИКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЦВЕЌЕ И АПЛАУЗИ ЗА ПРОШТАЛНИОТ НАСТАП НА ЈАСМИНКА ЧАКАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.11.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕПОСРЕДЕН КОНТАКТ СО ПУБЛИКАТА
настапи на битолскиот камерен оркестар и градскиот хор „менада“ од тетово

Периодика: Утрински весник Датум: 28.06.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
по концертот ма камерниот оркестар „музика вива“ од русија на „охридско лето 97“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНТИНУИРАН РАСТЕЖ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТИ МАРИЈА СТРЕЗОВА И ИГОР ПЕТРУШЕВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 29.01.1987

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА И МНОГУ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗЕН НАСТАП НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.01.1968

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КИРИЛ СПИРОВСКИ И ЈУРИЈ БУКОВ ПРЕД СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 16.05.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
АРВО АИРАКСИНЕН ПОВТОРНО ПРЕД СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.06.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 07.10.1956