Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КОНВЕНЦИОНАЛЕН ПРИСТАП И МЛАДЕШКИ ТЕМПЕРАМЕНТ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 20.03.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПИЈАНИСТ ОД СВЕТСКИ РАНГ
Со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 25.04.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
БЕСПРЕКОРНО, БАРЕМ ЗА НАШИ СТАНДАРДНИ
со нашите филхармоничари

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 28.02.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ И АМБИЦИОЗЕН ДИРИГЕНТ
по концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.04.2010

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАГИЧНА ПРИВЛЕЧНОСТ
со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.04.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ОД СВЕТСКИ РАНГ ШОН ПОВРЕМЕНО ГО ПРОВОЦИРАШЕ АДРЕНАЛИНОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ПИЈАНИСТОТ ДАНГ ТАИ ШОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РУТИНЕРСКА НЕУБЕДЛИВА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ДИРИГЕНТОТ АСЛАНОВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ НА БИТИЕТО
Изведбата на Концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Арнолд Кац

Периодика: Македонско радио Датум: 23.11.2004

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОСХИТЕНА ЖИВА И ЗДРАВА ПУБЛИКА
за концертот на македонската филхармонија, диригент павле дешпаљ, солист: надежда пожарицкаја, пијанистка од москва

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТОКРВНА FRASH ROYAL КОМБИНАЦИЈА
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Ангел Шурев, солист Катерина Костадиновска, пијано

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПЕРФЕКТНИ ИЗВЕДБИ
кон концертот на македонската филхамронија, солист фраансоа килијан, диригент тадеуш козловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1991