Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНТРОВЕРЗИ … НЕДОУМИЦИ … ПРОБЛЕМАТИЧНОСТИ …
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на александар лековски

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕНЗИВЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ
за концертот на македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски, солист франсоа килијан - пијано

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНО…ХАОТИЧНО..
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ КЕМАЛ ГЕКИЌ-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ИГОР ЃАДРОВ

Периодика: Вечер Датум: 18.02.1988