Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕМИ ЗА ДИЛЕМИ – ОТВОРАЊЕ НА ДММ 2014
има ли место за оптимизам?

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.04.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДОСТИГНАТИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ ХОРИЗОНТИ
Македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 27.09.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ГРАНДИОЗЕН КРАЈ СО РИХАРД ШТРАУС
македонските филхармоничари во акција

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 16.02.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКИ ОПТИМУМ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.12.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СВЕЧЕНА АТМОСФЕРА
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.11.2009

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОДЛИЧНА НАЈАВА НА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА
оптимистички почеток

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.10.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ХАЈРУДИНОФ ЈА ОТКРИВАШЕ ТАЈНАТА НА УБАВОТО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
И ОВОЈПАТ БЛЕСНА ПИЈАНИСТКАТА АНА ГАЦЕВА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.06.2007

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЛКУ ПОД ВООБИЧАЕНИТЕ ФИЛХАРМОНИСКИ СТАНДАРДИ
Македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОСТОЈНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДВА ЗНАЧАЈНИ ЈУБИЛЕЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.2007

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА НАДЕЖ И ОПТИМИЗАМ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 08.03.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА НА КРЕАТИВНИОТ ДУХ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ НА БРАНЃОЛИЦА И СТЕФАНОВСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005