Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАЗЛИЧИЕТО НА НАШИТЕ ТВОРЦИ
кон концертот на македонската филхармонија, дмм 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1999

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРВПАТ ПРЕД ОРКЕСТАР
кон концертот на македонската филхармонија под диригентство на фимчо муратовски со солистите лилјана каровска на пијано и васил атанасов на обоа

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.02.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИСКРЕНА БЛАГОДАРНОСТ
за концертот на учениците на методи докузов во штип

Периодика: Вечер Датум: 07.01.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПОЛНА ПАРЕА

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РЕДОК НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.06.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕЧЕН ФИЈАСКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1965