Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СВЕТОТ Е ДОЛЖЕН ДА ПОМНИ И ДА СЕ ПОТСЕТУВА
комеморативен концерт на филхармонијата

Периодика: Дневник Датум: 14.03.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКИ КОНЦЕРТ
за концертот на македонската филхармонија, солисти м. јашвили виолина и с. димов кларинет, диригент волфганг грот

Периодика: Вечер Датум: 13.03.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РЕТКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ.
кон конџњетот на македонската филхармонија, солисти: марине јашвили - виолина и стојан димов - кларинет, диригент Волфганг грот

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОЖИВУВАЊА

Периодика: Вечер Датум: 28.06.1985

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ИМПРЕСИВНО-ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1977

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
БОРИС ТАНАСКОВ – НОВО ИМЕ ВО МУЗИЧКАТА РЕПРОДУКЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕТ СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.12.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРВ ПРЕТПЛАТНИЧКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1960