Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИТЕ НАДЕЖИ ИМПРЕСИВНО МУЗИЦИРАА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
НА МАГИЧНАТА ФЛЕЈТА И ТРЕБАШЕ ПУБЛИКА
концерт на македонската филхармонија во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 21.12.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОГРАМАТА ЗРЕЛА ЗА ПРОМЕНИ
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО СОЛИСТКАТА ОШАВКОВА

Периодика: Дневник Датум: 13.02.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОСВЕЖУВАЊЕ НА СИМФОНИСКИОТ ПОДИУМ
КОНЦЕРТ НА РОЗАЛИЈА ШАБО СО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Дневник Датум: 14.05.2001

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВЕ ВЕЧЕРИ СО СОЛИСТИ НА ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1980

Автор: Слободан Турлаков Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ ШТО ОБВРЗУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИНСПИРАЦИЈА ПРЕКУ ГЕСТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.04.1976

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ФАСЦИНАНТНИОТ КОНДРАШИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1961

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
ЕДИНАЕСЕТТИОТ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 24.03.1957