Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЛОШАТА СЦЕНОГРАФИЈА И ОЗВУЧУВАЊЕТО ФРЛИЈА СЕНКА ВРЗ ЅВЕЗДИТЕ ОД ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ“
,,ОХРИДСКО ЛЕТО" -СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ СО ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ"

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СПЕКТАКЛ ВО СЛАВЈАНСКИ ДУХ
КОНЦЕРТ НА РУСКИТЕ БАСОВИ ВО ОХРИД

Периодика: Дневник Датум: 22.08.2001

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УСПЕШЕН ДЕБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.05.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МЕЃУ ВИСОКОПРОФЕСИОНАЛНИ И ПОТПРОСЕЧНИ ЗАФАТИ

Периодика: Вечер Датум: 12.04.1975

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: интервју
СО КОНЧАК И ГАЛИЦКИ НА СИТЕ КОНТИНЕНТИ

Периодика: Вечер Датум: 03.04.1975

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДЕСЕТТАТА СЕЗОНА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ПОПУЛАРНИ ОПЕРСКИ АРИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„КНЕЗ ИГОР“ И „МАНОН“

Периодика: Разгледи Датум: 16.06.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ОСКАР ДАНОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.01.1957