Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ФРАНЦУСКАТА КЛАСИЧНА МУЗИКА
ИНТЕРФЕСТ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПРОДУХОВЕНА ТВОРЕЧКА ФАНТАЗИЈА
Кон рециталот на македонскиот пијанист Тодор Светиев

Периодика: Утрински весник Датум: 05.11.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВИСОК УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ СО НОВИТЕ ИНСТРУМЕНТИ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 09.10.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ
РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Периодика: Дневник Датум: 28.06.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОГРАМАТА ЗРЕЛА ЗА ПРОМЕНИ
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО СОЛИСТКАТА ОШАВКОВА

Периодика: Дневник Датум: 13.02.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА
КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Периодика: Дневник Датум: 17.09.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БИС ЗА КОМПАКТНАТА ГРУПА ОД ВРВНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „МОКРАЊАЦ“

Периодика: Дневник Датум: 18.07.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА НА ЗВУЦИ И БОИ
за концертот на триото од словенија

Периодика: Вечер Датум: 27.11.2000

Автор: Т.И. Категорија: критика
ЈАСНА ВИЗИЈА И ПРОФЕСИОНАЛНОСТ
редовен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 13.12.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ТАНДЕМ ОД МУЗИЧКИТЕ СОНИШТА
КОНЦЕРТ НА ФРАНЦУСКИТЕ МУЗИЧАРИ ФИЛИПС И ДЕЗЕР ВО ОХРИД

Периодика: Дневник Датум: 21.07.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ
кон последните концерти на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКО МАЈСТОРСТВО
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ДАНГ ТАН ШОН

Периодика: Вечер Датум: 04.10.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗОБИЛСТВО ОД КВАЛИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 03.04.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
РАНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на асиер поло „охридско лето“ 95

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1995