Автор: Даниела Стојановиќ - Каргов Категорија: критика
ОПАЧИНАТА НА ГЛАМУРОЗНИОТ ЈУБИЛЕЈ
Кон Гала-балетскиот концерт за 60 години од формирањето на Македонскиот балет; диригент: Алесандро Д’Агостини; продукција МОБ

Периодика: Вест Датум: 07.10.2009

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ЛИЧЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ И ЕМОТИВНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Утрински весник Датум: 10.07.2007

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАСТИЧКА ИГРА
„АНДЕРГРАУНД“ КОРЕОГРАФИЈА САША ЕВТИМОВА

Периодика: Дневник Датум: 05.07.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВА „ШЕХЕРЕЗАДА” СО ГОСТИН ОД УКРАИНА
извонредни настапи на Игор Булачов и Александра Мијалкова

Периодика: Утрински весник Датум: 31.01.2007