Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЈСТОРСКА ИЗВЕДБА, ВИРТУОЗНИ ЃАВОЛШТИНИ
Кон концертот на дуото Кирил Рибарски,

Периодика: Утрински весник Датум: 10.10.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОЗВИШЕНА КРЕАТИВНОСТ
кон концертот на кирил рибарски на тромбон и милица шперовиќ на пијано, охридско лето 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАГРАДА ВО ВИСТИНСКИ РАЦЕ
по повод свечениот јубилеен концерт на мандолинскиот оркестар „25 мај“ од скопје, диригент рамадан шукри

Периодика: Вечер Датум: 28.11.1991

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ПОРТРЕТНА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ТРИНАЕСЕТТИТЕ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.11.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА СЛОБОДА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАЕСТРАЛНА ЕГЗИБИЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА КИРИЛ РИБАРСКИ ВО ТЕАТАРОТ ЦЕНТАР

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1990

Автор: Христо Петрески Категорија: интервју
ДА СЕ ЖИВЕЕ СО ПУБЛИКАТА
РАЗГОВОР СО ПОВОД: КИРИЛ РИБАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВИ ТОЛКУВАЊА
НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОРЕКТНО … СТЕРЕОТИПНО

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1985

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВРАТЕНО ДОСТОИНСТВО

Периодика: Вечер Датум: 11.10.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК – ДОБРО

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ТРАДИЦИЈАТА И НАСПРОТИ НЕА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1982

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРОБИВ НА СКОПСКИОТ БИГ-БЕНД

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.01.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДЕН ВИРТУОЗИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 15.04.1981