Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОХРИД СЕПАК НЕ ЗАЛИЧИ НА ВЕРОНА
„тоска“ од пучини во изведба на ансамблот на мнт

Периодика: Дневник Датум: 19.07.2000

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОКАЛНА СТАБИЛНОСТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА РИГОЛЕТО ОД Џ.ВЕРДИ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВО ОЖИВОТВОРУВАЊЕ
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЦАР САМУИЛ ОД КИРИЛ МАКЕДОНСКИ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ШТУРЕЦОТ-ВИОЛИНИСТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ПРИКАЗНА ЗА ШТУРЕЦОТ И МРАВКИТЕ НА СЦЕНАТА НА МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.01.1989

Автор: Б.Ортаков Категорија: критика
ПОЛЕТНО И РАЗИГРАНО
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЉУБОВЕН НАПИТОК ОД Г. ДОНИЦЕТИ И НАСТАПОТ НА СЛОВЕНЕЧКИОТ ОКТЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВО И СИГУРНО
КОН ОПЕРАТА РАЗДЕЛБА ОД ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕРО… ПОВТОРНО ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 19.01.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВРЕДНИ ИМПУЛСИ
КОН ПОСТАВУВАЊЕТО НА ОПЕРАТА ЕРО ОД ОНОЈ СВЕТ ВО МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1988

Автор: Б. Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНА ОБНОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УРНЕБЕСНА ПРЕТСТАВА
ЗА КАРМЕН СО ГОСТИ ОД БОЉШИЈ ТЕАТАРОТ ОД МОСКВА

Периодика: Вечер Датум: 18.11.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТУДИОЗНА ВИОЛЕТА

Периодика: Вечер Датум: 22.05.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
НА ПОЛОВИНА ПАТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
УБАВ ПОТЕГ – СО „ВАРИЈАЦИИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1985