Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО СПОМЕН НА ЕДЕН ВЕЛИЧЕСТВЕН ЧИН
70 години македонска опера

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.11.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕМНИ-СИВИ БОИ
МОБ, МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 2007

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.05.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ НАПРАВИЈА ВИСТИНСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ
„СКОПСКО ЛЕТО,, -КОНЦЕРТ СО СОЛИСТИ НА ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 24.05.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА НОВИ СТАНДАРДИ ВО УМЕТНОСТА
КОНЦЕРТ НА ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА И БОРИС ТРАЈАНОВ

Периодика: Дневник Датум: 13.03.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВТОРА ПОСТАВА ПЕЈАЧИ ВО ПРВ ПЛАН
„КАВААЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 29.10.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРИСТОЈНА ПРЕТСТАВА КАКО ДОБРА НАЈАВА
МОБ - СТАРТ НА ОПЕРСКА СЕЗОНА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 13.10.2001

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
АТРАКТИВНО И ПРИЈАТНО
КОН ПРАЗНИЧНИОТ ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ВО МНТ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОПЕРСКИ УМЕТНИК СО МОЌЕН ГЛАС
„Охридско лето `91“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 10.08.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Димче Николески Категорија: критика
НЕДЕЛЕН ПРЕГЛЕД
КОН МУЗИКАТА ВО ИЗМИНАТАТА СЕДМИЦА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 08.04.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСЕН СТАРТ
ЗА КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ НА ОПЕРАТА ОД СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1987