Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОРЕКТНО И НЕЕНЕРГИЧНО
„Лучија од Ламермур“ - Гаетано Доницети - „Мајски оперски вечери 2008“

Периодика: Вест Датум: 03.06.2008

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР БЕЗ ОПЕРСКИ СЈАЈ
Кон обновата на операта „Лучија од Ламермур“ - Гаетано Доницети, диригент Јосип Шего, Хрватска, продукција МОБ

Периодика: Вест Датум: 06.03.2008

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ ПЕЈАЧИ ИМААТ СВОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ
Кон концертот на учесниците на мастеркласот на Оливера Миљаковиќ

Периодика: Вест Датум: 30.01.2008

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СИМПАТИЧНА МЛАДЕШКА И ПРОФЕСИОНАЛНА СЕАНСА
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1999