Автор: Катерина Богоева Категорија: интервју
МУЗИКАТА НЕМА РАМНОПРАВЕН ТРЕТМАН
разговор со Претседателот на СОКОМ Марко Коловски,

Периодика: Утрински весник Датум: 06.04.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: Осврт
И МУЗИЧКОТО НАСЛЕДСТВО Е БЕЗ ЗАШТИТА
научна трибина во организација на СОКОМ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.03.2010

Автор: Катерина Богоева Категорија: интервју
УКИНУВАЊЕТО НА АНСАМБЛИТЕ НА МРТВ ОСТАВИ ПОСЛЕДИЦИ
РАЗГОВОР СО ЈАНА АНДРЕЕВСКА, СЕЛЕКТОР НА ДММ

Периодика: Утрински весник Датум: 23.03.2010

Автор: Катерина Богоевска Категорија: критика
НЕОЛИТСКАТА ТОПЧЕСТА ФЛЕЈТА ПРОЗВУЧЕ ВО „МАЛА СТАНИЦА“
промовирана праисториската топчеста флејта

Периодика: Утрински весник Датум: 14.04.2007

Автор: Катерина Богоева Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ПРИЕМ НА МАКЕДОНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Завршија "Деновите на македонската култура" во Руската Федерација

Периодика: Утрински весник Датум: 10.09.2005

Автор: Катерина Богоева Категорија: критика
СО ГАЛА-КОНЦЕРТ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА
Во Русија се одржуваат Денови на македонската култура

Периодика: Утрински весник Датум: 07.09.2005