Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ
кон последните концерти на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1998

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВРВЕН ДОСТРЕЛ НА БИТОЛСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР
кон симфонискиот концерт на битолскиот камерен оркестар

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.03.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ИМПРЕСИВНИ ИЗВЕДБИ
концерт на македонската филхармонија со студенти од фму

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.07.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕНО И КОНЦЕНТРИРАНО
за концертот на македонската филхармонија, солист антон диков, диригент перо петровски

Периодика: Вечер Датум: 16.01.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.1986

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПОДИУМ НА МЛАДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.12.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕКОЛКУ КВАЛИТЕТНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1980

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УШТЕ ЕДЕН УСПЕШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1978