Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РАМНОТЕЖА И ХОМОГЕНОСТ НА ЗВУКОТ
кон концертот на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОТВРДЕНО РЕНОМЕ
настап на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1997

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ПОЛЕТНО КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН ОБИД ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА
за концертот на камерниот оркестар на Македонската филхармонија, солист виолинистката од Грузија, Марине Јашвили

Периодика: Вечер Датум: 04.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМЕН ПОЧЕТОК-СВЕЧЕН КРАЈ?
ЗА КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПЕРО ПЕТРОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 21.09.1988

Автор: Арх. Томо Писевски Категорија: критика
ИНСТРУМЕНТАЛНА ВИРТУОЗНОСТ И ТОПЛИНА НА МУЗИЧКАТА ФРАЗА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.05.1971