Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА РАБОТ НА УСПЕХОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1971

Автор: ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ Категорија: критика
ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.06.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕУСПЕШНО ОБНОВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.06.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОЛКУ, МОЖЕБИ, НЕКОРИСНИ РЕМИНИСЦЕНЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.11.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ДОПИРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСНИОТ ФИГАРО НА НИКОЛА ХЕРЛЕА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.09.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА ВО МАНАСТИР“ ОД СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАРТОВСКИ МЕДИТАЦИИ НА ТЕМА „МАРТА“

Периодика: Разгледи Датум: 01.05.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ПРВЕНЕЦОТ НА ВАРШАВСКАТА ОПЕРА АНДРЕЈ ХЈОЛСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ОПЕРАТА ” ПРОДАДЕНА НЕВЕСТА” ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1956

Автор: Н. Огњановска Категорија: критика
„КАРМЕН“ ПАК НА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„АНДРЕ ШЕНИЕ“ – HOBA ПРЕМИЕРА HA СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1956

Автор: Александар Кировски Категорија: критика
„МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“

Периодика: Разгледи Датум: 16.01.1955