Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗИТЕТ ОД НАЈВИСОК ДОСТРЕЛ
кон концертот на македонската филхармонија, минчо минчев - виолина, диригент арилд ромереит

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.03.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО РИТАМОТ НА СВЕТСКАТА МУЗИЧКА СЦЕНА
концер на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 09.03.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН СКОК
кон концертот на битолскиот камерен оркестар во битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.11.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЦИОЗНИ ИЗВЕДУВАЧИ
кон концертот на триото „академија“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.08.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ КОНТАКТИ
за концертите на пијанистката ања алексеева и на мф, солист динос мастројанис, диригент владимир алтшулер

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЧКО ЧИНОДЕЈСТВО
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ТРИОТО ВАНДЕРЕР ОД ФРАНЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 02.10.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН, ФОКУСИРАН АНГАЖМАН
за настапот на камерниот оркестар на мрт, диригент пламен ѓуров, солист александар кагановски - виолончело

Периодика: Вечер Датум: 07.06.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА ПРОГРАМСКА НАСОКА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на перо петровски, солисти. васил атанасов на обоа и едуард монтеро на пијано

Периодика: Вечер Датум: 16.11.1994

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ОСМИСЛЕНИ ИЗВЕДБИ
кон настапот на млади музички репродуктивци на скопскиот подиум

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДЕЛИКАТНА ПРОГРАМА
КОН НАСТАПОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ (ПИЈАНО) ОД СССР ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1990