Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ТОПОЛ И ПРИРОДЕН ЗВУК ОД МАЈСТОРОТ НА МУЗИКАТА
симфониски џез концерт во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БОГАТА И РАЗНОВИДНА ПРОГРАМА
ЗАПОЧНА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА ДММ

Периодика: Утрински весник Датум: 29.03.2000

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СВЕЧЕНО ЗА ЈУБИЛЕЈОТ
гала концерт по повод 50 години од сојузот на музички уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ УБАВИ СРЕДБИ
за диригентското „деби“ на ле фи фи од скопје, како и за концертот на дувачкиот квинтет на минхенската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 13.04.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗВУЦИ ОД РОДНОКРАЈНОСТА
за јубилејниот концерт на композиторот стојан стојков

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1991

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД ЗА ПРИЗЕМЈУВАЊЕ
ПО ГОДИНАШНАВА ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО ВО ОПАТИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
НЕДОСЛЕДНОСТИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.1987

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СВЕЖ КОНЦЕРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1986

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПОДИУМ НА МЛАДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.12.1980