Автор: Б. Јовановска Категорија: критика
НЕГРИЖА КОН УМЕТНИЦИТЕ
НАШИ СРЕДБИ: БЛАГОЈА НИКОЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1988

Автор: Б. Јовановска Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ СО МЛАДИТЕ ОД СВЕТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1988

Автор: Б.Јовановска Категорија: критика
НАЈТЕШКО Е ДА СЕ СВИРИ ДОМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.02.1988

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ЧИСТ СТИЛ И СОВРШЕНА ТЕХНИКА
КОН ПРЕМИЕРАТА НА БАЛЕТОТ ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД П.И.ЧАЈКОВСКИ НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.03.1986