Автор: Тина Иванова Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ДЕЛА ОД АНТОЛОГИСКА ВРЕДНОСТ
Разговор со Румен Димитриев, виолинист

Периодика: Утрински весник Датум: 24.02.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НАВРАЌАЊЕ КОН ДЕЛАТА НА ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
Охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.2001

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на благоја ангеловски на труба

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛНА ПРЕТСТАВА, ЗА ЗАДОВОЛНА МУЗИКА
кон претставата на операта „слугинка господарка“ од џовани батиста перголези

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БУРНИ АПЛАУЗИ
за концертот на марко јосифовски во пијано соработка на јован каровски

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПРОНИКНУВАЧКИ ЖАР
ВОКАЛЕН ДУЕТ НА ФМУ. КОН КОНЦЕРТОТ НА ВОКАЛНОТО ДУО А. МУХИЌ И М. НАУМОВСКА ВО ПРИДРУЖБА НА Ј. КАРОВСКИ ПИЈАНИСТ И ЧЕМБАЛИСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ХРАБРО, ДОСТОИНСТВЕНО, АТРАКТИВНО

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕДЕЛА НА ВИОЛИНИСТИ
за успешните настапи на јован колунџија, јасенка томиќ и михајло куфојанакис на скопските музички подиуми

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРИЈАТНА СРЕДБА СО ДВАЈЦА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1977