Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР БЕЗ ОПЕРСКИ СЈАЈ
Кон обновата на операта „Лучија од Ламермур“ - Гаетано Доницети, диригент Јосип Шего, Хрватска, продукција МОБ

Периодика: Вест Датум: 06.03.2008

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕЗРЕЛА И АМАТЕРСКА ОБНОВА
За „Боеми“, режија на Стојан Ганчев, диригент Јосип Шего, проект на Македонската опера и балет

Периодика: Вест Датум: 09.10.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
„РИГОЛЕТО“ СО МОЌНИ ВОКАЛИ
За „Риголето“ на Мајските оперски вечери со Марк Холанд во насловната улога и Ана Дурловски како Џилда)

Периодика: Вест Датум: 22.05.2007

Автор: Трена Јорданоска Категорија: критика
БЛЕСКАВО ОД АНА ДУРЛОВСКИ И МАРК ХОЛАНД
„Риголето“ од Џузепе Верди

Периодика: Дневник Датум: 18.05.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ПРАИЗВЕДБА СО СОПРАНИСТКАТА БЈУКАНАН
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.2007

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
СТАРАТА ДАМА ДОСТОИНСТВЕНО ДОЈДЕ И КАЈ НАС
премиера на „старата дама“ од готфрид фон ајнем во МОБ

Периодика: Дневник Датум: 13.12.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОСЕЧНА „ПОСЕТА НА СТАРАТА ДАМА“
За истоименото дело на Австриецот Готфрид фон Ајнем, проект на Македонската опера

Периодика: Вест Датум: 07.12.2004

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОПЕРАТА ЈУНАЧКИ СЕ БОРЕШЕ СО КОМПЛЕКСНАТА ПАРТИТУРА
ПРАИЗВЕДБА НА „ПОСЕТА НА СТАРАТА ДАМА“ ОД АЈНЕМ

Периодика: Време Датум: 02.12.2004