Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БОГАТ ПРОГРАМСКИ СПЕКТАР
„Охридско лето `91“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.08.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НА ПРАГОТ НА НОВОТО ИЗДАНИЕ
НАЈАВА НА МУЗИЧКИОТ ДЕЛ НА ПРОГРАМАТА НА „СКОПСКО ЛЕТО 88“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 21.06.1988

Автор: Властимир Николовски Категорија: есеј
ПИОНЕР НА СРПСКАТА МУЗИКА

Периодика: Разгледи Датум: 25.03.1956

Автор: Трајко Прокопиев Категорија: критика
ВЕЧЕ СЛОВЕНСКЕ МУЗИКА

Периодика: Вардар Датум: 05.12.1936