Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ДОСТОИНСТВЕН ПОЧЕТОК
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕПОСРЕДЕН КОНТАКТ СО ПУБЛИКАТА
настапи на битолскиот камерен оркестар и градскиот хор „менада“ од тетово

Периодика: Утрински весник Датум: 28.06.1999

Автор: Марија Т. Анастасовска Категорија: интервју
ДАМА КОЈА ГИ РАЗГАЛУВА СРЦАТА
пијанистката јасминка чакар - 35 години на музичката сценаа

Периодика: Вечер Датум: 15.08.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ЗАВРШЕТОК
за концертот на ке кинг лиу и јубилејниот концерт на васка биџова гајдова

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
НЕЗАДОВОЛИТЕЛНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКА ЈУБИЛЕЈНА ВЕЧЕР
за концертот по повод 35-годишниот јубилеј на исполнувачката активност на благоја николовски

Периодика: Вечер Датум: 28.06.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ЗЕНИТ
кон јубилејниот концерт на благоја николовски

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА УПОРНОСТ
за четирите концертни вечери на манифестаццијата „денови на македонската музика“

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1994