Автор: (Н.П.) Категорија: критика
КРАТКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА, ОПЕРА И БАЛЕТ
Ми-Ан го објави третиот том од едицијата „Кратка Мианова енциклопедија“

Периодика: Утрински весник Датум: 29.12.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОТКРИЕНИ УНИКАТНИ ЗАПИСИ НА ВИЗАНТИСКО НОТНО ПИСМО
Во Долна Преспа пронајден се знаци на византиско пеење

Периодика: Утрински весник Датум: 11.06.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ЛИТУРГИЈАТА“ СВЕТЛОТО НА ДЕНОТ ГО ГЛЕДА ПО 118 ГОДИНИ
Промовирана "Литургијата" на Димитар Златанов-Градоборски

Периодика: Утрински весник Датум: 30.04.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ДОБЛИЖУВАЊЕ НА НАРОДОТ ДО НЕБЕСНАТА МУДРОСТ НА ЖИВОТОТ
Професор Симеон Кузманов ги преведе Осмогласникот и Литургијата на европски ноти

Периодика: Утрински весник Датум: 13.05.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПРВО АВТОРСКО ИЗДАНИЕ ОД ВАКОВ ВИД КАЈ НАС
Компакт - диск црковни напеви од зборникот "Пасхалија" на Јоан Хармосин Охридски

Периодика: Утрински весник Датум: 13.03.2002

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
СИНТЕЗА НА МАКЕДОНСКАТА ЦРКОВНА МУЗИКА
ИЗДАНИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 22.01.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК ВОЗБУДЛИВО
за првиот концерт на „деновите ...“, маестро ангел шурев со камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 22.03.1995

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕРАМНОМЕРЕН ТЕК

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПОСЕТЕНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.02.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРОДЛАБОЧЕНО И УВЕРЛИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.02.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ТЕХНИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ГЕРТРУДА – ИЗВОНРЕДНА ВИОЛЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СПЕКТАКЛОТ НЕ ИЗОСТАНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1983