Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
БЕЗ ВОЗБУДИ НА КАВАЛЕРИЈА И НА ПАЛЈАЧИ
За изведбите на овие две оперски дела во рамките на МОВ

Периодика: Вест Датум: 28.05.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 24.05.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЛАВИЦА И ПРИЈАТЕЛИТЕ
Операта на МНТ и направи омаж насвојата првенка сопранот Славица Петровска-Галиќ

Периодика: Вест Датум: 08.03.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИСПОЛНУВАЧКИ ТРИУМФ
за „набуко“ под диригентство на јон јанко со гости од букурешт, белград, цирих и скопје

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКА ЧУДЕСНА РОЗИНА
ЗА ПРЕТСТАВАТА СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР ОД Џ. РОСИНИ ВО ИЗВЕДБА НА КОЛЕКТИВОТ НА БЕЛГРАДСКАТА ОПЕРА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАДОВОЛНА ПУБЛИКА

Периодика: Вечер Датум: 29.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕЈАЧКА СРЕДБА ПРЕД ЗАЛЕЗ?

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1980