Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА ДУРЛОВСКИ ГИ ЗАСЕНИ СИТЕ НА ОПЕРСКАТА ПРЕТСТАВА НА РИГОЛЕТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
„РИГОЛЕТО“ СО МОЌНИ ВОКАЛИ
За „Риголето“ на Мајските оперски вечери со Марк Холанд во насловната улога и Ана Дурловски како Џилда)

Периодика: Вест Датум: 22.05.2007

Автор: Трена Јорданоска Категорија: критика
БЛЕСКАВО ОД АНА ДУРЛОВСКИ И МАРК ХОЛАНД
„Риголето“ од Џузепе Верди

Периодика: Дневник Датум: 18.05.2007

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК … СЕ БЕШЕ МУЗИКА
за изведба на ораториумот „Стабат Матер“ од Ѓоакино Росини

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„РЕКВИЕМОТ“ … МЕДИУМСКИ СОБИР
за изведбата на моцартовиот „реквием“ со македонскатаа филхармонија и хорот на мтв

Периодика: Вечер Датум: 06.12.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНИ НАСТАПИ НА ДОМАШНИ ОРКЕСТРИ
кон концертите на македонскагта филхармонија (со моцартовиот реквием) и на камерниот оркестар на македонската радио телевизија (со солистот куфојанакис) на Охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1991