Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАКЕДОНСКА ЗВУЧНА КРЕАТИВНОСТ
На македонската вечер на „Оф-фест“ настапија „Проект жлуст“ и „Љубојна“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.06.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ПРОЕКТ ЖЛУСТ“ И МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА – КОНЦЕРТ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
„Проект жлуст“ го заокружи еднодецениското постоење

Периодика: Утрински весник Датум: 19.01.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДЕМИСТИФИЦИРАВМЕ НЕПОЗНАТ ТЕРЕН ЗА НАС
ИВАН БЕЈКОВ ОД „ПРОЕКТ ЖЛУСТ“ ПРЕД НАСТАПОТ СО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Време Датум: 15.01.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УСПЕШНА ЕВРОПСКА ТУРНЕЈА НА КИТАНОВСКИ И „ЧЕРКЕЗИ“
На последната турнеја низ Европа

Периодика: Утрински весник Датум: 26.03.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВЕРУВАМ ДЕКА ВО „ПРОЏЕКТ ЖЛУСТ“ НОСАМ НОВА БОЈА
Разговор со Оливие Самуилан, виолист и композитор

Периодика: Утрински весник Датум: 12.07.2002