Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИЗДИФЕРЕНЦИРАНА ФИЗИОНОМИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.05.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
УСПЕШЕН РАЗВОЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.03.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
УШТЕ ЕДНО УСПЕШНО КОНЦЕРТНО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.01.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1973

Автор: Димитрија Бужаровски Категорија: критика
ВО ЗНАК НА ЈУБИЛЕЈОТ

Периодика: Вечер Датум: 11.06.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДБИ ШТО БАРААТ СОЗРЕВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАРИ „БОЕМИ“ СО НОВИ ПЕЈАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗЕН ЗАФАТ. МОЦАРТ „ТАКА ПРАВАТ СИТЕ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.04.1972

Автор: / Категорија: критика
ЈУГОСЛОВЕНСКА ЛЕКЦИЈА ОД МОЦАРТ

Периодика: Вечер Датум: 29.03.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РИСТО АВРАМОВСКИ: „ПСИХОФОНИЈА“.

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.1972