Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО УСПЕШНИОТ РЕЦИТАЛ КУФОЈАНАКИС ГИ НАДМИНА ОЧЕКУВАЊАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.2005

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВИРТУОЗНИ КОМПОЗИЦИИ
кон концертот на сихана бадивуку на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ
за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕТЛИВИ ИЗВЕДУВАЧКИ СТРУКТУРИ
за рециталот на Лидија добревска, пијано придружба јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 17.11.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Б. Ортаков Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ НА БИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1987

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА СО ГУДАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕДЕЛА НА ВИОЛИНИСТИ
за успешните настапи на јован колунџија, јасенка томиќ и михајло куфојанакис на скопските музички подиуми

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КВАЛИТЕТНИ КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНЕНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.04.1961