Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МАКЕДОНСКИТЕ НАРОДНИ ПЕСНИ-ОТШЕПОТЕНИ ОД ШОПЕН
ИНТЕРВЈУ - ПАНДЕ ШАХОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.2009

Автор: Михајло Грбевски Категорија: критика
ЛЕБ И СОЛ Е КОМПАТИБИЛЕН ВО НОВОТО ВРЕМЕ
ИНТЕРВЈУ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.2008

Автор: Анита Јовановска Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ГИ НАДМИНА МОИТЕ ОЧЕКУВАЊА. ИНТЕРВЈУ СО ЈАНА АНДРЕЕВСКА
РАЗГОВОР: ЈАНА АНДРЕЕВСКА СЕЛЕКТОР НА ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Вечер Датум: 03.04.2008

Автор: Мишел Павловски Категорија: критика
ТРАСИРАН ПАТОТ ЗА НОВИ ПРЕДИЗВИЦИ
РАЗГОВОР СО РИСТО АВРАМОВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УО НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.2003

Автор: Мирјана Стојановска Категорија: критика
ВРВНИТЕ МУЗИЧАРИ ПОТВРДА ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ИНТЕРФЕСТ
МИЛИЦА ШПЕРОВИЌ-РИБАРСКИ, УМЕТНИЧКИ РАКОВОДИТЕЛ НА ИНТЕРФЕСТ БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.2002

Автор: Валентина Димитровска Категорија: критика
ПРЕИСПИТУВАЊЕ НА КРЕАТИВНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА МУЗИЧКИОТ ТВОРЕЦ
РАЗГОВОР СО СТОЈАН СТОЈКОВ, КОМПОЗИТОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.03.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ОДБРАНА И ЗАШТИТА НА СИТЕ ЛАГИ НА СВЕТОТ НА КУЛТУРНИОТ МАШИНОВОЗАЧ
ИНТЕРВЈУ ВЛАДА ДИВЉАН ВОКАЛИСТ И ГИТАРИСТ

Периодика: Утрински весник Датум: 25.12.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ПРВА МАКЕДОНСКА КОМИЧНА ОПЕРА СО СТУДЕНТИТЕ НА ФМУ
ПРЕМИЕРА НА ДЕСПИНА И МИСТЕР ДОКС ОД ДИМИТРИЈЕ БУЖАРОВСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 23.12.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ВОНВЕРМЕНСКА ХИП-ХОП ПОЕЗИЈА
ИНТЕРВЈУ, ВЕЛЕ СОЛУНЧЕВ И АЛЕКСАНДАР СТАНКОВСКИ, „МОЗАИК“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.12.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
КОРЕНИ И ЦУТОВИ
ИНТЕРВЈУ ДРАГАН ДАУТОВСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 03.11.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ТВОРЕЦ СО ХУМОРИСТИЧЕН-САТИРИЧЕН ИЗРАЗ
РАЗГОВОР СО СОНИ ПЕТРОВСКИ, КОМПОЗИТОР

Периодика: Утрински весник Датум: 30.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ОКТОМВРИСКАТА НАГРАДА ЗНАЧИ САМО ПОЧЕТОК
душка тасевска, виолончелист

Периодика: Утрински весник Датум: 14.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА ТРЕБА ДА ПОРАСНЕ СО 103-КА
РАЗГОВОР СО ЈАНКО ИЛКОВСКИ ВОДИТЕЛ НА КАНАЛ 103

Периодика: Утрински весник Датум: 29.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ВО КУЛТУРАТА ВЛАДЕЕ УРАМНИЛОВКА
ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА ДИРЕКТОР НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ И УМЕТНИЧКИ ДИРЕКТОР НА ЉУБЉАНСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Утрински весник Датум: 13.06.2000