Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДОСТОЈНО ЗА СВЕЧЕНОТО ЗАТВОРАЊЕ НА МОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1979

Автор: К.Г. Категорија: критика
ПРОЦУТ НА КОМПОЗИТОРСКАТА МИСЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРАТА „ДОН КАРЛОС“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕВТИНО И ЗДОДЕВНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.02.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈОРДАН ЗНАМЕНОВ НА НАШАТА ОПЕРСКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗА ЛЕХАРОВАТА „ЗЕМЈА НА НАСМЕВКИТЕ“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.02.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ДОПИРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА ВО МАНАСТИР“ ОД СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АИДА НА ГАЛИНА ВИШЊЕВСКАЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛАНШ ТЕБОМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: хроника
МУЗИЧКА ХРОНИКА

Периодика: Разгледи Датум: 07.03.1960

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВАЈЦА ГОСТИ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
МАРИНКОВИЌ И ФИРФОВА ВО „АИДА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.01.1958

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957