Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАМОР ИЛИ НЕШТО ДРУГО?

Периодика: Вечер Датум: 20.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ЕНИГАРЕСКУ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДОПАДЛИВО И КОРЕКТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМНО, НО ДОПАДЛИВО

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1977

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИЈАТНИ „БОЕМИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВО РАМКИТЕ НА ОПЕРСКИОТ МАНИРИЗАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕПРИЗНА НОРМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1972