Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОГНЕНО СТРАСНА ИЗВЕДБА НА ЖАР ПТИЦА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ФИЛХАРМОНИЈАТА СТАРТУВАШЕ СО ПОЛНА ПАРЕА
Завчера почна новата концертна сезона на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 03.10.2009

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ПРЕТСТАВАТА-МЕЃНИК НА МАКЕДОНСКАТА ТАНЦОВА ИСТОРИЈА
„дневник стравински“ - кореограф рисима рисимкин

Периодика: Дневник Датум: 22.03.2004

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН НАСТАН ШТО ГИ ВОЗБУДИ СИТЕ СЕТИЛА
„дневник стравински“ - игор стравински - режија рисима рисимкин

Периодика: Дневник Датум: 17.03.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СТУДЕНТИТЕ СПЕКТАКУЛАРНО ГО ПОЛОЖИЈА ИСПИТОТ
КОНЦЕРТ НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ФМУ

Периодика: Дневник Датум: 20.12.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
УБАВА КАМЕРНО МУЗИЧКА СЕДМИЦА
За концертите на Камерниот оркестар на Македонската филхармонија и рециталот на дуото Кировски

Периодика: Вест Датум: 19.12.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СИГУРНО, ВДАХНОВЕНО, ЕМОТИВНО
„Охридско лето 2001“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 06.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОСВЕЖУВАЊЕ НА СИМФОНИСКИОТ ПОДИУМ
КОНЦЕРТ НА РОЗАЛИЈА ШАБО СО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Дневник Датум: 14.05.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАН ШТО ЌЕ СЕ ПАМЕТИ
за концертот изведен по повод одбележувањето на јубилејот на факултетот за музичка уметност

Периодика: Вечер Датум: 11.12.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
УБАВ И СОЧЕН ТОН
по настапот на ксенија јанковиќ во „света софија“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТРИ БИСА ЗА ОДЛИЧНИТЕ СОЛИСТКИ
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 03.08.1996

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДОРЕЧЕНО И ДОВРШЕНО
КОН НАСТАПОТ НА ФРАНЦУСКАТА БАЛЕТСКА ТРУПА НА АНЖЕЛЕН ПРЕЉОКАЖ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.07.1994