Автор: Д. Чубриќ Категорија: критика
ДОАЃАМ СО НАЈГОЛЕМО ЗАДОВОЛСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1978

Автор: Д. Пејчиновски Категорија: интервју
ПО СТАПКИТЕ НА ТАТКОТО ДАВИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.08.1975

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ГОЛЕМА ИСПОЛНИТЕЛСКА УМЕТНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1975

Автор: Љубен Баткоски Категорија: интервју
НЕМА ПОВЕЌЕ ГЕНИЈАЛНИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.09.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСНА ЕКСПРЕСИЈА ВО ИЗРАЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.08.1973

Автор: Г. Попоски Категорија: критика
ПРОГРАМА ПОСВЕТЕНА НА ЈУБИЛЕЈОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1964