Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ ПЕЈАЧИ ИМААТ СВОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ
Кон концертот на учесниците на мастеркласот на Оливера Миљаковиќ

Периодика: Вест Датум: 30.01.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗА ВИНОТО И ЉУБОВТА НА СВ. ТРИФУН И ВАЛЕНТИН ПЕЕШЕ ХОРОТ МИРЧЕ АЦЕВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.02.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ОПЕРСКАТА МЛАДОСТ
Кон свеченото затварање, гала концертот на Македонската филхармонија, на Интерфест Битола, 2006, со настапот на млади оперски пејачи, диригент Саша Николовски-Ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2006